En prat med Sveinung Nilsen i Team Rynkeby.

Skrevet av: Stine Hagen – 02.06.2022

I denne nyhetssaken har vi tatt en prat med Sveinung Nilsen, kaptein i Team Rynkeby Vestland. Her har vi dykket litt dypere inn i hvordan Rynkeby ble til og hvorfor vi i Mint Media kan kalle oss en stolt sponsor.

Vi oppfordrer alle til å bruke noen minutter på å lese om denne viktige saken, og ikke minst sette seg inn i hvordan nettopp dere kan bidra til Team Rynkeby.

Her kan du lese mer om hvordan du blir en støttespiller.

Bilde av team Rynkeby

Hvordan startet Rynkeby?

“Team Rynkeby ble startet ved at noen arbeidere ved Rynkeby sin juice fabrikk i Danmark ville gjøre noe for egen helse og bestemte seg for å sykle til Paris for å se målgang i Tour de France. Arbeidsgiver og andre sponset arbeiderne på turen. Etter turen hadde de ca 40000 DK til overs som de donerte til kritisk syke barn.

Rynkeby juice fabrikk mente dette var så bra at de ville fortsette dette som et veldedig prosjekt og slik ble Team Rynkeby til.”

Kan du fortelle litt generelt om Rynkeby?

“Team Rynkeby er et internasjonalt, veldedig sykkellag som er representert i 9 forskjellige land. Vi har totalt ca. 2400 syklister og 550 personer som deltar på service. I 2021 hadde vi ca. 6500 ulike givere som samlet bidro med ca. 99,8 millioner som ble donert til organisasjoner som arbeider for kritisk syke barn.”

I Norge samler vi inn penger til Barnekreftforeningen og vi donerte ca. 15 mill. i fjor, hvor pengene brukes til forskning.

Sveinung Nilsen – Kaptein, Team Rynkeby Vestland

Vi samler inn penger gjennom hele sesongen og avslutter med en bonus – nemlig det å sykle til Paris, der alle lagene kommer inn i Paris samme dag. I år er det avreise fra Oslo 8 juli 2022 for alle de norske lagene og ankomst lørdagen etterpå den 16 juli 2022.

Alle våre deltakere betaler selv for alle kostnader, som kjøp av sykkel, sykkeltøy, overnatting, mat og hjemreise mm.”

Hvor mange år har dere holdt på?

“Team Rynkeby ble startet opp i Bergen i 2017. I 2020 byttet laget navn fra Team Rynkeby Bergen Til Team Rynkeby Vestland, og per nå har vi deltakere helt fra Os til Langevåg ved Ålesund. Årets lag består av 29 syklister og 7 deltakere på service.

Vi, min kone og jeg, har deltatt siden 2019″.

 Hva er skoleløpet?

“Skoleløpet er et løp der skoler og barnehagebarn løper for kreftsyke barn. I forkant av løpet kan barna skaffe sponsorer som donerer et valgfritt beløp, gjerne pr runde eller bare et frivillig fast beløp.

Hva vil du folk skal tenke på når de hører om dere?

“At vi er Norges hyggeligste sykkellag som jobber for en veldig viktig sak. Vi har ingen barn å miste. Vi håper bilister tar hensyn når de ser det gule toget.

Når er løpet i år og hvilke steder skal dere innom?

“Vi starter fredag 8. juli på Rådhusplassen i Oslo, der vi har en fellesstart for alle de norske lagene, Vestland sykler til Tanumsstrand i Sverige hvor vi overnatter, videre til Gøteborg og overnatting på Kiel fergen. Fra Kiel går turen videre via Hammoor, Verden og Legden i Tyskland, videre til Maastricht i Nederland og Riemst, Heer Sur Meuse i Belgia, her sykler vi opp den kjente sykkelbakken Mur de Hui med over 20% stigning på det bratteste.

Deretter går turen til Soisson og Paris i Frankrike. Dette er totalt en distanse på ca 1500 km.

 Hvordan har det siste året vært for dere? Har det vært noen utfordringer med tanke på corona?

“De siste årene har vært utfordrende. Covid har begrenset mulighet til felles trening og tur til Paris ble i 2020 erstattet med turer i nærområdet. Vestland syklet fra Ålesund til Bergen via Austevoll. I 2021 syklet vi Bergen- Trondheim hvor alle de norske lagene møttes.”

Det har også vært krevende å rekruttere nye deltakere under Covid.

 Hvor mange ryttere har dere totalt hatt i løpet av alle år?

“Siden oppstarten av Team Rynkeby i Bergen er vi ca 150 deltakere som har bidratt og mange har deltatt flere år.”

Hva er den største gleden med Team Rynkeby?

“Største gleden ved Team Rynkeby er å kunne hjelpe andre, samtidig som en gjør noe godt for seg selv sammen med andre.”

Hva er den største utfordringen med å drive Team Rynkeby?

Noen av de største utfordringene med å drive Team Rynkeby er å skaffe givere, litt usikker på om mange nok vet hvem vi er og hvilket gode formål vi jobber for.

Sveinung Nilsen, Kaptein, Team Rynkeby Vestland

“Alt er drevet på frivillig basis og er tidkrevende ved siden av vanlig familieliv.”

Vi oppfordrer alle til å gi et bidrag til Team Rynkeby eller delta i løpet!

Har du lyst til å delta? – Klikk her.
Har du lyst å bidra som sponsor/støttespiller? – Klikk her.

Les mer i våre andre kundecaser!