4 Viktige grunner til å fornye din hjemmeside!

Nicklas Øen – 31.05.2022

En hjemmeside er “ansiktet” til en bedrift på internett. Det er en platform hvor kunder og brukere kan finne informasjon om aktøren de er ute etter. Standarden for nettsider blir bare høyere og høyere, heldigvis er det ting man kan gjøre for å forbedre hjemmesiden man allerede har!

En nettside i dag er ikke det samme som en nettside for 5-10 år siden. Det handler ikke lenger bare om å ta et lite steg mot digitalisering. Nå handler det om å finne måter for å trakte brukerne gjennom nøye plassert innhold som spiller på psykologi og logikk. Nettsiden må samtidig holde dagens standard for sikkerhet og hastighet.

Heldigvis er det ting du kan gjøre for å optimalisere nettsiden du allerede har. Vi har laget en liste over 4 metoder som vi mener at du som eier av nettside kan ha behov for å vite.

Sikkerhet

Er du usikker på om din hjemmeside følger dagens sikkerhetsstandard? En trygg nettside holder ikke bare hjemmesiden din trygg for mulige angrep, men det hjelper også med rangering på søkemotorene.

En sikker nettside handler ikke bare om å holde hjemmesiden din trygg, det handler like mye om å ivareta informasjonen til brukerne på hjemmesiden.

For optimal sikkerhet på din hjemmeside må du passe på:

 • SSL / HTTPS – sørger for at internett-tilkoblinger er sikre.
 • Sikker innlogging – bruk genererte og trygge passord.
 • To faktor – for ekstra beskyttelse bruk to faktor autorisering.

Brukervennlighet

Sliter din nåværende hjemmeside med å lande en resultatbasert handling fra brukerne? Da kan dette i flere tilfeller være grunnet dårlig brukervennlighet. Sider som er vanskelige å navigere og bruker få “call 2 actions” kan føre til irritasjon og jage vekk mulige kunder.

Standarden for brukervennlighet på hjemmesider har blitt ekstremt høy. Det handler ikke lenger bare om å utvikle nettsider som ser bra ut for øye, det handler like mye om psykologi og hvordan man skal lede brukerne til handlinger.

Derfor er følgende viktig å inkludere i din nettside:

 • Logisk navigering – enkelt og selvforklarende for brukeren å nå sitt mål.
 • Call to actions – for å øke antall besøkende, leads og konverteringer.
 • Responsivt design – tilpasset alle enheter.
 • Rød tråd – en helhetlig opplevelse som veileder brukeren.

Søkemotoroptimalisering

Sliter din hjemmeside med at den alltid ligger langt nede i søkemotorene? Å holde søkemotoroptimaliseringen god er en av de beste metodene for å oppnå høyere brukertall og mer trafikk på din hjemmeside.

Søkemotoroptimalisering er noe som alltid kan bli pirket på. Små justeringer kan gjøre stor forskjell og flytte hjemmesiden din flere plasser opp.

Derfor er følgende viktig for å rangere bedre på søkemotorene:

 • Meta beskrivelse – visibilitet og SEO vennlig.
 • Call to actions – for å øke antall besøkende, leads og konverteringer.
 • Responsivt design – tilpasset alle enheter.
 • Rød tråd – en helhetlig opplevelse som veileder brukeren.

Hastighet

Ingenting er bedre enn en rask hjemmeside med kort lastetid. Både brukerne og søkemotorene setter pris på en rask hjemmeside. Raske hjemmesider scorer bedre hos Google og vil derfor kunne rangere bedre i søkemotoren.

En treg hjemmeside kan være preget av flere ting. Koden på hjemmesiden kan vere dårlig optimalisert, bilder kan vere for store og kanskje hjemmesiden bruker unødvendige plugins. Dette er bare noen få grunner til hvorfor en hjemmeside kan ende opp med lav hastighet.

Derfor er følgende viktig for å øke hastigheten på din hjemmeside:

 • Optimaliser koden – fjern unødvendig kode.
 • Cache – sett manuelle cache regler eller bruk en cache plugin.
 • Media – reduser størrelsen på bilder.
 • Plugins – hold bruken av plugins begrenset.

Trenger du en analyse av din hjemmeside eller ønsker å skaffe deg en?

Vi tilbyr en uforpliktende prat med deg angående hva vi kan hjelpe deg med og hvordan vi sammen kan sørge for at din hjemmeside er et godt salgspunkt. Ta kontakt med oss.

Se hva kundene sier om oss.