5 myter om Google Ads

Mari Kronheim – 17.04.2024

Google Ads

I dagens markedsføring er Google Ads en viktig del av markedsplanen for bedrifter over hele verden. Google Ads brukes av alt fra små lokale bedrifter til store globale selskaper.

Til tross for sin utbredte bruk og suksesshistorier, er det fortsatt mange misforståelser når det kommer til Google Ads. I denne artikkelen vil vi gå nærmere inn på 5 vanlige myter om Google Ads.

Myte 1: Google Ads er kun for større bedrifter med høye budsjetter

En vanlig misforståelse er at Google Ads kun passer for større bedrifter med høye budsjetter. Sannheten er at Google Ads kan være like nyttig både for store og små bedrifter. Google Ads skaper vekst, bygger kjennskap til bedrifter og man kan nå ut til en enorm målgruppe av potensielle kunder. Google gir deg muligheten til å selv kontrollere annonsebudsjetter, og man betaler kun når folk klikker på selve annonsen. Altså kan selv små annonsebudsjetter være effektive med riktig målretting, søkeordvalg og optimalisering av annonser. Dette gjør det til en kostnadseffektiv markedsføringsmetode som passer for bedrifter uansett budsjett.

Myte 2: Google Ads kampanjer gir umiddelbare resultater

En typisk feiltolkning er at man umiddelbart får resultater ved bruk av Google Ads. Det er mange konkurrenter, og det gjør at det kan ta tid å skille seg ut. Kvaliteten på kampanjer har mye å si, og det tar tid å finjustere kampanjer og oppnå ønskede resultater. For å oppnå de resultatene man ønsker er det viktig med blant annet riktig valg av søkeord, optimale landingssider, riktig budstrategi og A/B testing av kampanjer og annonser. Sesongmessige variasjoner er også en viktig faktor. Mange bedrifter opplever svingninger i etterspørsel basert på sesong.

Myte 3: Flere søkeord gir bedre ytelse

Noen tror at man vil nå en større og mer variert målgruppe ved å bruke et bredt spekter av søkeord. Dette er en myte da det kan føre til at annonsene vises for irrelevante søk. Ved å velge færre søkeord av høy kvalitet kan annonsebudsjettet rettes mot søkeordene som er mer relevante og effektive.

Myte 4: Du kan sette opp en kampanje og ``glemme`` den

En annen myte om Google Ads er at man kan sette opp en kampanje og deretter “glemme” den. For at man skal opprettholde en god kampanje som gir gode resultater, er det viktig å kontinuerlig følge med på kampanjen, optimalisere den og gjøre tester. Dersom man setter opp en kampanje og lar den gå uten å optimalisere den underveis kan man ende opp med å tape mye penger. La oss si at du selger sportsutstyr og oppdager at annonsene dine har mye bedre resultater i by A enn by B. Ved å følge opp kampanjene kan man da oppdage at man burde fokusere budsjettet på den byen der kampanjen har best resultater.

Myte 5: Google Ads fungerer like bra på en dårlig nettside som en bra

Nettsiden eller landingssiden er ofte det første møtet potensielle kunder har med en bedrift etter å ha klikket på en annonse. Dersom nettsiden er lite brukervennlig kan det føre til at brukerne forlater siden, og man oppnår ikke de resultatene som man kunne oppnådd med en nettside av høy kvalitet og god utforming. Et eksempel er dersom en nettside ikke er optimalisert for mobile enheter. Et stort antall søk og klikk kommer fra mobil, og dersom brukerne ikke får en god opplevelse vil det føre til færre klikk og konverteringer.

Skap resultater med Google Ads

Google Ads kan være et effektivt annonseverktøy for både små og store bedrifter dersom man bruker det riktig. Med mange valgmuligheter og ulike annonseformater kan det være vanskelig å holde seg på rett spor. Ved hjelp av grundig planlegging, kontinuerlig overvåkning og tilpasning av kampanjer, har man muligheten til å oppnå betydelige resultater og avkastning på kampanjer i Google Ads.

Her på Mint Media forstår vi utfordringene knyttet til effektiv annonsering på Google Ads. Som et dedikert mediebyrå spesialisert på digital markedsføring, er vi her for å hjelpe deg med å lykkes!

Jeg ønsker å bli kontaktet