Hvorfor bør en bedrift ha hjemmeside?

Stine Hagen – 22.03.2022

Bortimot alle søk etter informasjon, varer, produkter eller tjenester begynner på Google. Ved å ha en oversiktlig, moderne og brukervennlig hjemmeside gir man svar til eventuelle spørsmål kundene sitter med – og tilfredsstiller etterspørselen fra kundene.

En nettside har ingen grenser på hvem den når ut til, dette kan være lokale kunder eller kunder fra et annet sted i verden. Dette skaper god markedsføring for bedrifter som kan oppfylle informasjonskravene kunden har. En nettside er noe enhver bedrift må investere penger i – da alle digitale markedsstrategier starter her.

En hjemmeside skaper økt tillit

Statistikk fra 2018 viser at 78% av norske bedrifter på det tidspunktet hadde en hjemmeside, mens det i 2021 har økt til 83%. Det viser at det også de siste årene har blitt mer aktuelt å ha en hjemmeside til bedriften.

Ifølge en undersøkelse utført av Weebly har gjort har 56% av deltagerne i undersøkelsen sagt at de ikke stoler på en bedrift som ikke har en hjemmeside, og vil i en konkurransesituasjon velge aktøren med en hjemmeside over aktøren som ikke har en.

Tilpass hjemmesiden til din bedrift

Hjemmesider i 2022 gir ubegrenset med muligheter. Man kan velge et enkelt layout eller en mer avansert hjemmeside som inneholder spesialtilpassede integrasjoner. Design, brukervennlighet mm er noe man burde tenke på nøye igjennom, slik at det harmonerer med visjonen selskapet ditt ønsker å etterleve.

Det er heller ikke bare å opprette en hjemmeside, man må sørge for at det er en god brukeropplevelse, tilpasningsdyktig til forskjellige enheter og at siden er søkemotoroptimalisert.

Ved å skille seg ut fra konkurrenter som har en uoversiktlig hjemmeside kan dette føre til at kunder velger deg som sin leverandør da de finner informasjon som tilfredsstiller etterspørselen.

Skap et ansikt utad for din bedrift

En nettside er bedriftens ansikt utad og derfor er det viktig at innholdet og brukervennligheten oppfyller krav. GDPR-krav og universell utforming er det ikke alle som sitter med umiddelbar kunnskap om. Derfor vil de fleste bruke byråer eller en utvikler for å slippe å bekymre seg over slike hindre.

Ved å bruke et byrå eller en utvikler vil din bedrift være trygg på at dere får kvaliteten, tryggheten og hjelpen dere trenger. Hos Mint Media får du 100% fornøydhetsgaranti – hvor sidene skal godkjennes av dere før prosjektet anses som ferdigstilt og klart for lansering.

Vi gir deg 5 gode grunner til å skaffe seg en hjemmeside i dag;

 1. Troverdighet
  Få overbevist mulige kunder til å ta kontakt med deg og velge dine tjenester og utklasser dine konkurrenter. Ved å ha en referanse side på din hjemmeside kan du sørge for at man kan se utførelse/opplevelse av det du leverer til kommende kunder. Her kan de finne trygghet i å se utførelse med sluttresultat.
 2. Tilgjengelig 24/7
  En hjemmeside er på jobb hele døgnet og ligger tilgjengelig med god informasjon, har oppdatert informasjon om produkter, tjenester og priser samt kontaktinformasjon. Her kan kunde finne deg uavhengig av når på døgnet de trenger dine tjenester eller produkter.
 3. En god hjemmeside gir deg et godt salgspunkt
  En kunde sitter gjerne hjemme etter endt arbeidsdag for å finne tjenester og produkter hvor de går på internett for å finne bistand. Ved å finne din hjemmeside hvor det er opplyst om informasjonen de søker etter gir dette et godt salgspunkt til din bedrift.
 4. Skaper digital profil og gjenkjennelse
  Ved å ha en hjemmeside har man valg om ulike design og kan enkelt sørge for å vise bedriften utad. Vi følger hele prosessen fra idé og design til analyse og optimalisering.
 5. Viktigheten av kunnskap om hjemmesidebygging
  Har du en gammel hjemmeside som ble bygget i farten? Få hjelp til å ta en analyse av hjemmesiden og kartlegg hvordan man kan utforme den til å bli bedre og mer brukervennlig. Ved å bruke en som har utdanning og god kunnskap innenfor dette området kan man sikre rask hjelp om man skulle møte på oppståtte problemer.

Trenger du en analyse av din hjemmeside eller ønsker å skaffe deg en?

Vi tilbyr en uforpliktende prat med deg angående hva vi kan hjelpe deg med og hvordan vi sammen kan sørge for at din hjemmeside er et godt salgspunkt. Ta kontakt med oss.

Se hva kundene sier om oss.