Mint Media og Gimle Basket – På lag for et bedre nærmiljø

Skrevet av: Espen Fjærestad – 13.04.2022

I tillegg til å ha kjempet i toppen av norsk basket i mange år er Gimle Basket også en viktig aktør i nærmiljøet – spesielt for barn og unge. De siste årene har Mint Media inngått et samarbeid med Gimle om å tilby et bedre aktivitetstilbud for barn.

Støtten vi får fra Mint Media gjør at vi kan senke terskelen for mange barn og unge i området for å ta del i organisert idrett. Bydelen vår er blant de mest utsatte i hele Norge, og vi som klubb ønsker å være synlige i vårt nærmiljø

Frederik Lelles Gnatt, daglig leder i Gimle Basket.

Samspill mellom elitelag og yngre medlemmer

Gimle Basket har klart å skape en kultur med et enormt engasjement og samhold. Mye av dette kan krediteres til samspillet mellom elitelag og yngre medlemmer.

Vi har et høyt fokus på at det skal være kort avstand fra elitelaget til resten av klubben. Elitespillerne bidrar til dette ved å trene aldersbestemte lag, delta på klubbaktiviteter som camper, 3v3 turneringer, åpen hall, og lignende. Støtten fra Mint Media går til ordninger som styrker dette samspillet

Frederik Lelles Gnatt, daglig leder i Gimle Basket.

 

I helgen reiste engasjerte fans og yngre spillere helt til Kongsberg for å støtte elitelaget i den femte og avgjørende semifinalekampen mot Kongsberg. En kamp som endte i seier og finaleplass i årets Firi-liga.

Les referat fra kampen her.

Sponsede midler går hovedsakelig til tre saker

Åpen hall – Hver uke arrangeres det åpen hall med gratis trening for barn og unge. Her åpnes dørene for alle interesserte, uavhengig av om man er medlem i klubben eller ikke. På denne måten håper Gimle Basket at flere barn og unge oppdager basketball, og får en positiv tilknytning til den trygge arenaen Gimlehallen skal være.

Miniturnering – Hvert år arrangeres det minibasketturnering for yngre lag på slutten av sesongen. Turneringen drives av elitespillere og det er kostnadsfri påmelding. Lag fra andre klubber har også muligheten til å melde seg på her.

Gratis inngang på elitekamper – For Gimle er det viktig at elitespillerne fremstår som forbilder og rollemodeller for yngre medlemmer. Dette skaper en kultur som fremmer trening og satsing i et positivt og inkluderende miljø. For å få dette til er det viktig at elitelaget er synlig. «Mintbilletten» sørger for dette ved å gi gratis inngang for barn under 14 år på alle elitekamper.

Klar for finale

Etter å ha slått Kongsberg Miners (3 – 2 i kamper) er Gimle Basket klare for finalespill. Grunnet høyere plassering på tabellen har Gimle hjemmebanefordel i denne serien mot Bærum Basket. Noe som vil si at kamp 1, 3 og 5 (om nødvendig) vil bli spilt i Gimlehallen. Den første kampen spilles 20. april kl 19:00.

Bilde av gimle spiller Milo

Mint Media ser frem til fortsettelsen på dette samarbeidet, og oppfordrer alle til å stille opp i hallen og støtte Gimle i kampen om kongepokalen.