Responsivitet i 2022 - hvor viktig er det?

Skrevet av: Jan Golabek – 30.06.2022

Alle nettsider vi produserer på Mint Media er responsive. Men hva betyr det? Og hvorfor er det viktig?

Responsivitet og Adaptivitet

Begge trendene er svært viktige innen webdesign, men hva betyr disse ordene? Både responsivitet og adaptivitet handler om hvordan en nettside ser ut på ulike skjermene med ulike størrelser. Hvor og hvordan de ulike elementene blir plassert. En responsiv nettside bruker CSS dokumentet til å bestemme hvordan siden skal oppføre seg utifra hvilken skjerm den blir åpnet på. En adaptiv nettside bruker JavaScript til å sjekke skjermstørrelsen og derfra velger hvilket CSS dokument siden skal bruke.

Til syvende og sist dreier alt dette seg om at webdesignere har mye mer å være obs på enn de hadde for 10-20 år siden. Statistikken viser at nettrafikken på datamaskiner har de siste 10-årene gått nedover. De store skjermene må nå vike for de små og mer tilgjengelige mobilene.

Vi kaller de enhetene for mobiler og kan fort glemme at dagens mobiltelefoner egentlig kalles smarttelefoner. Det går nesten ikke an å sammenligne de telefonene vi har nå med de vi brukte for 15-20 år siden. Dagens mobiltelefoner bruker vi ikke lenger til bare ringing og tekstmeldinger. I dag går vi rundt og bærer på supermaskiner i lommene våre uten å tenke på det. Maskiner som til enhver tid har tilgang til all informasjon. Teknologi er i konstant endring, men det fremgangen viser er at menneske, først og fremst, vil spare tid.

Det er nettopp dette som er en av de største utfordringene til webdesignere i dag. Å formidle informasjonen på en presentabel måte for alle slags enheter, ikke bare datamaskiner. Det handler ikke lenger om å bare presentere innholdet men også fange, og ikke miste oppmerksomheten til kunden. Dette oppnår vi ved å først og fremst tenke på kundens behov, mål og tid. Hvordan kan vi designe nettsiden og gi mottakerne den aller beste brukeropplevelsen? Ved å designe nettsidene våre responsivt gjør vi de mer inkluderende. Sidene våre fungerer like bra på alle enheter, uansett om mottakeren bruker en pc eller en mobil.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Animasjon av google ads

Google annonsering

Som sertifisert Google-partner hjelper vi deg å bli mer synlig når potensielle kunder er på utkikk etter det du tilbyr. Vi sørger for at du når rett målgruppe til rett pris.